11 Οκτωβρίου 2018: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) κήρυξε την 11η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας (World Obesity Day), με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις που έχει πάρει σήμερα η παχυσαρκία και να προτείνουν λύσεις για τον περιορισμό της συχνότητας εμφάνισής της.

Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, επικεντρωνόμαστε στο στίγμα του σωματικού βάρους. Το στίγμα για το σωματικό βάρος είναι μία από τις τελευταίες κοινωνικά αποδεκτές μορφές διάκρισης. Φέτος, επιδιώκουμε να αλλάξουμε αυτό και να τερματίσουμε το στίγμα της παχυσαρκίας μία για πάντα.

Στα Wellness Programs της Ergonomia, παρουσιάζουμε το είδος της σχέσης που αναπτύσσουμε με το φαγητό, πώς οι διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας επηρεάζουν την επαγγελματική μας ζωή (τις αποφάσεις που παίρνουμε, τον τρόπο που διοικούμε ή είμαστε μέρος μιας ομάδας, τον τρόπο της συμπεριφοράς μας κα) και, φυσικά, την προσωπική μας υγεία και ευεξία.

Επιπλέον, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θίγουμε είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε για εμάς ή τους άλλους ανθρώπους σε σχέση με την εικόνα σώματος- πολλές φορές, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε, μιας που η διάκριση για το σωματικό βάρος είναι κοινωνικό θέμα.

Επωφεληθείτε από την ΠΡΟΣΦΟΡΑ μας για μια 2ωρη διάλεξη στον χώρο σας με θέμα «Διατροφή για …καθιστούς Πρωταθλητές», το νέο μας Wellness σεμινάριο, αξίας 150 Ευρώ μόνο (από 300)! Η προσφορά ισχύει μέχρι τον Νοέμβριο. Δηλώστε ΕΔΩ το ενδιαφέρον σας.