Πρόληψη θερμικής καταπόνησης: Εγκύκλιος 2023

Η πρόσφατη εγκύκλιος από το Υπ. Εργασίας για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης (Εγκ.52903/26-5-2023) και βασικές οδηγίες για την πρόληψη των κινδύνων που προκύπτουν από τον καύσωνα.

31 Μαΐου 2023: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

"Διακοπή καπνίσματος, επιλογή ζωής με υγεία και ευρωστία. Δώστε στο άτομο την επιλογή και εκείνο θα παρακινηθεί" - Άρθρο της Κατερίνας Αντωνοπούλου, Business psychologist, Certified Executive Coach, τμήμα ErgoWell-Being της Ergonomia, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, 31 Μαΐου 2023.

Ανάλυση της επικινδυνότητας βιομηχανικών συστημάτων ψύξης με αμμωνία

Άρθρο μελετητών της Ergonomia στο περιοδικό Manufacturing

Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Manufacturing (σελίδες 54-55) δημοσιεύτηκε άρθρο σχετικά με την επικινδυνότητα βιομηχανικών συστημάτων ψύξης με αμμωνία, από ομάδα μελετητών Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ergonomia.

Συγκεκριμένα, το άρθρο υπογράφουν οι:

Διεθνής ημέρα ευαισθητοποίησης για τον θόρυβο: 26/4/2023

Την τελευταία Τετάρτη του Απριλίου κάθε έτους (26.04.2023) γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά του Θορύβου (International Noise Awareness Day - INAD).

Γενικές κατευθύνσεις προστασίας από σεισμούς

Σε μια χώρα σεισμογενή όπως η Ελλάδα, η εκπαίδευση και ενημέρωση για την προστασία από σεισμούς οφείλει να είναι διαρκής, αφού η προετοιμασία και η ψύχραιμη αντίδραση την κρίσιμη στιγμή παίζουν καθοριστικό ρόλο, σώζοντας ζωές.

Εποχική γρίπη

Η εποχική γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος, προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης. Μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Φέτος, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος...